Besplatno stekli nova znanja i vještine kroz projekt “Zajedno možemo više”

30. lipnja 2020.
Komentari isključeni
386 Pregleda

Potvrde o uspješno završenom programu osposobljavanja u sklopu projekta “Zajedno možemo naprijed!” dodijeljene su danas u Galeriji Prica polaznicima programa osposobljavanja za proizvođača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja. Projekt je okupio ukupno 37 polaznika, a financiran je sredstvima Europske unije, naglasila je voditeljica projekta Vlatka Šalamon, iz Grada Samobora.

“Projekt “Zajedno možemo naprijed” financira se iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj mu je Grad Samobor, a partneri su Centar za socijalnu skrb, Pučko otvoreno učilište Samobor i Udruga Pozitiva, a provodi se od rujna 2018. do rujna ove godine. U sklopu projekta, vrijednog preko milijun kuna, nezaposleni korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu dobili su priliku besplatno pohađati različite programe kako bi bili korak bliže ostvarivanju vlastitih prihoda, bez ovisnosti o naknadi. U projektu sudjeluje ukupno 37 osoba, a programi osposobljavanja koji su im ponuđeni za pohađanje su proizvođač i prerađivač ljekovitog bilja, vrtlar, njegovatelj/ica te monteri suhe gradnje ili priprematelji jednsotavnih jela i pića. I dok su neki od polaznika već uspješno završili s osposobljavnajem, neki će tek krenuti u srpnju i kolovozu pohađati odabrane programe” – rekla je voditeljica projekta Vlatka Šalamon iz Grada Samobora.

Uvjerenja o završetku programa za proizvođača i prerađivača ljekovitog bilja polaznicima je u Galeriji Prica uručila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor, Jelena Vojvoda, a na uspješno završenom projektu čestitao im je i pročelnik Juro Horvat.

“Drago mi je da ćemo 40-ak naših sugrađana, koji su korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, osposobiti i da će biti kurentni na tržištu rada i da će doći do vlastitih prihoda od kojih će moći bolje živjeti nego od naknada koje primaju” – rekao je Juro Horvat.

Polaznicima je na uspješno završenom programu osposobljavanja čestitao i predsjednik Gradskog vijeća, Miran Šoić rekavši kako provođenjem ovog programa Grad Samobor pokazuje da brine i o osjetljivim skupinama te im kroz mogućnost besplatnog pohađanja programa pomaže da steknu određena znanja i vještine, a kako bi se lakše zaposlili i živjeli od svog rada.

Na polaznicima je sada da stečena znanja i vještine što bolje prezentiraju budućim poslodavcima, a u tome će im pomoći Udruga Pozitiva Samobor koja će s njima provoditi radionice o tome kako izraditi životopis i kako se predstaviti na razgovoru za posao.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.