Dva big banda za festivalsku završnicu

29. lipnja 2020.
Komentari isključeni
819 Pregleda

Dvostrukim koncertnim programom sinoć je na Trgu kralja Tomislava završen 16. Samobor Jazz festival u organizaciji Gradske glazbe Samobor. Zbog opće epidemiološke situacije festivalska su događanja ove godine sa svibnja bila prebačena u lipanj, ali je to dalo i neku posebnu draž programu koji se, osim na središnjem gradskom trgu i obližnjim mu ulicama, održavao i u Bunkeru te u kafićima Bus stop i Tom. Vrijeme je poslužilo organizatore, a ni publike nije nedostajalo.

Dobro je bio posjećen i sinoćnji završni nastup dva big banda. Najprije je zasvirao band Hrvatske liječničke komore, pretežito sastavljen od liječnika i drugog medicinskog osoblja, koji je mnoge ugodno iznenadio svojom dvosatnom dinamičnom svirkom uz vokalne izvedbe. Big band HLK vodi Zvonimir Bajević.

Potom je nastupio virtuoz na gitari i ovogodišnji gost ovog programa, Branko Bogunović Pif. Za njim je uslijedio koncert domaćina, Gradske glazbe Samobor pod umjetničkim vodstvom maestra Roberta Polgara. Svirači su se nadopunjavali s pjevačima, stalnim članovima ovog ansambla, Reom Ivanic, Kristinom Noršić (nekad Koščević), Marijom Tominić, Marijom Šerić Dudjak i Predragom Dadom Tanasićem. Uz njih je zapjevao i još jedan gost Gradske glazbe Samobor, Adalbert Turner Juci. Program je bio ispunjen mnogim starijim i novijim jazz uspješnicama, kao i skladbama drugih srodnih glazbenih izričaja koje uspješno koketiraju s jazz glazbom.

Na početku ovih završnih koncerata sve je pozdravio zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, svima poželio ugodnu večer, a vodstvu Gradske glazbe, Vesni i Dubravku Mihalnicu, zahvalio na još jednom vrhunskom glazbenom događaju.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.