Subota obitelji Kaplowitz

28. lipnja 2020.
Komentari isključeni
576 Pregleda

Vrhunac 16. Samobor Jazz festivala bio je sinoćnji koncert obitelji Kaplowitz i njihovih prijatelja i suradnika u paviljonu Caffe bara Tom koji je oplemenio subotnju večer u gradu. Plod je višegodišnje suradnje ovih dragih ljudi s Gradskom glazbom Samobor, organizatorom ovog festivalskog programa.

I na ovom koncertru svojim je vokalom dominirala Lela Kaplowitz, cijenjena i nagrađivana jazz vokalistica sa svjetskom karijerom. I onome tko ju je samo jedanput gledao i slušao, njezine su pamtljive izvedbe poznatih autorskih jazz skladbi, prožete strašću i visokim stupnjem energije, ostale u sjećanju. Lela uz svog supruga Joea, jednako strastvenog glazbenika, a u posljednje vrijeme sve češće i sve više i kćer Luciju, violinisticu i vokalisticu, okuplja i druge vrhunske glazbenike s kojima virtuozno muzicira.

Kaplowitzi su to potvrdili i sve podijeljene im epitete opravdali i u sinoćnjem nastupu u Tomu.

Samobor Jazz Festival završava danas kada će na Trgu kralja Tomislava, od 18 sati, nastupiti Big Band Hrvatske liječničke komore te domaćin i organizator festivala, Gradska glazba Samobor i njihovi gosti iznenađenja.

(Foto: Foto-Škrinja – Roman Avdagić)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.