Josip Kos na čelu samoborske umirovljeničke udruge

27. lipnja 2020.
Komentari isključeni
1.890 Pregleda

Josip Kos od danas je novi predsjednik Udruge umirovljenika grada Samobora. Jednoglasnu javnu podršku dobio je od skupštinskih izaslanika na redovitoj izvještajno-izbornoj skupštini održanoj jutros u prostorijama Udruge u Kompareovoj ulici. Na čelu ove umirovljeničke organizacije, koja okuplja više od 2500 članova od 10-ak tisuća umirovljenika s područja cijelog grada, Josip Kos je naslijedio Ljiljanu Drešar Hrenek koja je na mjesto predsjednice iz obiteljskih i zdravstvenih razloga podnijela ostavku. Budući da je Josip Kos dosad bio tajnik ove udruge, na tom mjestu zamijenit će ga Renata Brdarić. U znak zahvale za desetogodišnji rad na čelu Udruge, skupštinari su Ljiljanu Drešar Hrenek izabrali za počasnu predsjednicu, a cvijećem, poklonom i mnoštvom usmenih čestitki još su joj i dodatno zahvalili.

Bez puno odugovlačenja skupštinari Udruge umirovljenika grada Samobora prihvatili su sva izvješća o lanjskom radu i planove i programe rada za ovu godinu. Oni će zbog virusa COVID 19 biti reducirani.

Udruga umirovljenika svoj rad ostvaruje preko 12 podružnica, a okosnica su mu izleti i hodočašća diljem domovine, odlasci na rehabilitaciju i rekreaciju, posjeti kazalištima i muzejima, sportska natjecanja, posjeti bolesnim članovima te aktivnosti poput kontrole šećera i mjerenja tlaka, tjelovježbe za žene, plesnih večeri i tako dalje.

U prošloj godini Udruga umirovljenika raspolagala je s oko 250 tisuća kuna, a ove godine planirala je potrošiti oko 300 tisuća kuna, ali će i financijski plan zbog epidemioloških razloga najvjerojatnije morati biti promijenjen.

Sve okupljene uime Grada Samobora pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Samobora Miran Šoić, i sam umirovljenik. Izrazio je nadu da će Grad i s novim vodstvom Udruge, kako je to bilo i sa starim, nastaviti uspješnu suradnju u rješavanju pitanja koja tište naše umirovljenike. Najizraženija se odnose na nasušnu potrebu izgradnje nekog društvenog doma za starije i nemoćne i rješavanje problema javnog prijevoza umirovljenika izdavanjem godišnjih umirovljeničkih pokaza po povlaštenoj cijeni.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.