Tina i Lorena ponovno na atletskoj stazi

23. lipnja 2020.
Komentari isključeni
282 Pregleda

Protekle subote u Zagrebu je, nakon višemjesečne stanke uzrokovane situacijom s COVID-om 19 održano Prvenstvo Hrvatske u štafetama, u organizaciji Atletskog kluba Agram. Na prvenstvu je nastupio rekordan broj štafeta, gotovo 150 iz 26 klubova, a postavljen je i jedan novi državni rekord u muško-ženskoj štafeti 2x2x400 metara, gdje sudjeluju jedan atletičar i jedna atletičarka, trčeći 400 metara svaku drugu izmjenu.

U toj utrci trčala je i Samoborka Lorena Bartaković sa svojim kolegom iz kluba Jakovom Vukovićem. Osvojili su 3. mjesto i brončanu medalju.

No, nije to bila jedina medalja s kojom se Lorena vratila kući. Jedna od najzanimljivijih disciplina natjecanja svake godine je Distance Medley Relay (1200 – 400 – 800 – 1600 metara) gdje svaki atletičar trči svoju distancu. U toj utrci kod seniorki su nastupile i naše dvije Samoborke, Tina Šmid trčeći distancu od 800 metara i Lorena Bartaković trčeći distancu od 1600 metara, dakle zadnje dvije distance u štafeti Atletskog kluba Agram. Nakon odlično odrađene utrke, gdje je Tina u zadnjoj izmjeni predala štafetu Loreni, zajedno sa svojim kolegicama u ekipi, Katarinom Vukančić i Leonardom Farkaš, postigle su vrlo dobar rezultat osvojivši 2. mjesto i srebrnu medalju.

Odlični rezultati naših Samoborki na početku ljetne sezone, najavljuju za njih uzbudljiv nastavak atletskih natjecanja koje ih očekuju u srpnju i kolovozu jer ove godine ljetnog odmora za njih neće biti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.