Otvoren novi park podno župne crkve u Lugu

22. lipnja 2020.
Komentari isključeni
907 Pregleda

U Lugu samoborskom od nedjelje traje proslava svetkovine sv. Ivana Krstitelja.

U sklopu programa koji su pripremili Župa Svetog Ivana Krstitelja i Mjesni odbor Lug u jučer je po 17. put pod vodstvom Martine Glasnović održano dječje sportsko natjecanje koje je okupilo mnoštvo djece svih uzrasta, a natjecali su se u stolnom tenisu, spretnosti vožnje bicikla, dječjem poligonu, slobodnim bacanjima i pucanju penala. Djeca su se zdušno trudila pokazati najbolje što mogu, za što su bili nagrađeni zanimljivim nagradama. I odrasli su pokazali svoje vještine u slobodnim bacanjima i pucanju penala, i to je izazvalo oduševljenje gledatelja.

Vrhunac događanja je bilo otvorenje novog parka podno župne crkve, a održano je na mostu do Otoka ljubavi, uz prigodne riječi župnika župe Svetog Ivana Krstitelja Josipa Čuliga i blagoslov velečasnog Kristijana, župnog vikara župe Sv. Anastazije.

Svečanu vrpcu je prerezao zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, a predsjednica mjesnog odbora Đurđica Jančikić prisutne je upoznala s tijekom projekta uređenja parka.

Nakon svečanog otvaranja parka uslijedilo je druženje uz glazbu i prigodnu zakusku, a obilježavanje dana župe sv. Ivana Krstitelja nastavlja se i u ovom tjednu.

U utorak, 23. lipnja koncert će u čast svetom Ivanu Krstitelju prirediti pred crkvom KUD Licitar iz Bregane i Đurđica Pleše Vujica. Početak je u 19 sati i 20 minuta.

U sklopu trodnevne duhovne priprave za svetkovinu svetog Ivana Krstitelja svete mise se služe u 18 sati i 30 minuta. Na samu svetkovinu, u srijedu, 24. lipnja, euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će samoborski župnik i dekan Ivica Cik, a bogoslužje u 18.30 tog istog dana, gvardijan ovdašnjeg franjevačkog samostana, fra Nikola Vukoja.

Nakon večernje mise, zapalit će se ivanjski krijes uz prigodno druženje. Paljenje krijesa počet će u 19.30.

Dan kasnije, u četvrtak, 25. lipnja, s početkom u 17 sati, održat će se sportska natjecanja u nogometu na igralištu pokraj crkve u kojima će sudjelovati muška i ženska ekipa Župe Lug i hrvatska svećenička reprezentacija.

Završetak duhovnog programa bit u nedjelju 28. ovog lipnja, sa svečanom misom, proštenjem i obredom prve svete pričesti u Župi Svetog Ivana Krstitelja, od 9 sati i 30 minuta.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.