Ugovorena sportska suradnja HKS-a i Hrvatskog paraolimpijskog odbora

18. lipnja 2020.
Komentari isključeni
270 Pregleda

Hrvatski karate savez i Hrvatski karate savez osoba s invaliditetom potpisali su Ugovor o sportskoj suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom.

“Današnje potpisivanje Ugovora o sportskoj suradnji za Hrvatski karate savez predstavlja jedan završetak duge suradnje HKS, HPO i HKSOI”, istaknuo je predsjednik HKS-a Davor Cipek i dodao:
“Ovim sporazumom smo na početku još uspješnije i kvalitetnije suradnje u parakarateu tako da sam iznimno sretan, jer je od danas hrvatski karate sport postao dostupan svima onima koji se žele s njim baviti bez obzira jesu li ili nisu osobe s invaliditetom. Samo mogu još jednom naglasiti da je HKS danas dobio još jednog partnera kao što je Hrvatski paraolimpijski odbor”, zaključio je Cipek.

“Potpisivanje ovog tripatitnog ugovora je doista veliki događaj za cjelokupni sport osoba s invaliditetom i predstavlja jedini ispravni način kako bi se svi sportski savezi trebali ponašati poput HKS-a i HKSOI-a” kazao je predsjednik HKSOI-a Danijel Kufner i dodao: “Mi smo tako formalizirali našu suradnju koja traje od daleke 2009. godine kada je krenula parakarate priča osnutkom Parakarate kluba Hvidra iz Osijeka s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom u karate”.

“Ono što me posebno veseli jest činjenica da je ovaj ugovor HPO-a jedan od rijetkih ugovora s nekim nacionalnim savezom koji okuplja sportaše bez invaliditeta”,naglasio je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić te nastavio:
“Potpisivanje ovog dokumenta svakako znači novi impuls da još jače i bolje budemo organizirani u parakarateu. A, da je doista tako potvrđuje i činjenica da je HKS u sklopu svoje akademije koja educira trenere za ovaj sport uključila i školovanje kadrova za parakarate”.

HKSOI trenuatačno broji šest klubova s preko trideset parakaratista iz svih kategorija tjelesnog oštečenja. Svi oni se natječu isključivo u katama,a iza njih su nastupi na četiri svjetska i dva europska prvenstva.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.