Najnovije

Samobor ponovno postaje grad pjesnika

17. lipnja 2020.
Komentari isključeni
291 Pregleda

U Samoboru će se ovof petka, 19. lipnja, održati 31. večer hrvatske ljubavne poezije “Vrazova Ljubica”.

U spomen na ljubav Stanka Vraza i Ljubice Cantilly pjesnici će stihove čitati uz glazbu kantautora Marka Vuckovića na Trgu Matice hrvatske s početkom u 19 sati i 30 minuta. Prije toga, u 19 sati, tradicionalno će se okupiti u Prolazu hrvatskih pjesnika, gdje će uz Ljubičin grob, na zidu u mramoru ove godine biti ovjekovječeni stihovi pjesnikinje Ane Horvat.

Večer hrvatske ljubavne poezije u našem se gradu uspješno održava već tri desetljeća, a jedan od utemeljitelja je samoborski književnik, pjesnik, učitelj i novinar Josip Prudeus koji nas je nažalost napustio ove godine. Njemu u čast prije početka ovogodišnje Večeri ljubavne poezije u maloj dvorani Galerije Prica u 18 sati bit će otvorena izložba “Joži”. Izložena će biti djela iz njegove bogate Zbirke koju je ostavio svima na korist i radost, a nalazi se u Osnovnoj školi Samobor.

“Vrazovu Ljubicu” organizira Pučko otvoreno učilište Samobor.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.