Najnovije

“Prostor susreta” u Bunkeru

13. lipnja 2020.
Komentari isključeni
435 Pregleda

Samostalnom izložbom naziva “Prostor susreta” mlade umjetnice Tare Beate Racz, u organizaciji Centra za mlade Bunker, sinoć je nastavljena izložbena sezona u Samoboru.

Slikama izrazitog kolorita mlada umjetnica izrazila je dio svojih razmišljanja o utjecaju drugih ljudi na naš unutarnji svijet kroz bogatstvo oblika kojima stvara svojevrsne portrete naše psihe. Taj spoj između psihološkog i umjetničkog ne treba čuditi s obzirom na to da je Racz diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu uz slikarstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesorice Ksenije Turčić.

Serijom “Prostor susreta” Racz samoj sebi, a i svojoj publici, objašnjava topološku teoriju ličnosti prema kojoj je svaki pojedinac složeno energetsko polje.

Na otvorenju je sve pozdravila stručna suradnica u Galeriji Prica Iva Gamilec, o radovima je govorila autorica teksta predgovora deplijana Marina Ivančić, a na kraju je Tara Beata Racz kratko objasnila svoj rad, zahvalila svima na dolasku i sama otvorila svoju izložbu.

Izložba se može razgledati u galerijskom prostoru Centra za mlade Bunker do 30. srpnja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.