Darko Povrženić na čelu Save Strmec

6. lipnja 2020.
Komentari isključeni
1.478 Pregleda

Novi predsjednik Nogometnog kluba Sava Strmec je Darko Povrženić. Izabran je u petak na izbornoj skupštini kluba i tako je na čelnoj poziciji zamijenio dosadašnjeg predsjednika Ervina Horvatinca. Na mjesto dopredsjednika skupštinari su izabrali Marka Draclina, a uz njih trojicu, Povrženića, Horvatinca i Draclina, u novom Izvršnom odboru bit će još osam članova: Goran Draclin, Zdenko Jurak, Željko Cvetković, Renato Jurinec, Davor Martinko, Danijel Horvatinec, Damir Dutković i Ivan Vlašić. Novi Nadzorni odbor čine Stjepan Juranko, Daniel Drenški i Željko Jambreuš.

-Pomladili smo redove uprave kluba – rekao je Darko Povrženić i podsjetio da je Sava već prije odlučila svoje izborne skupštine imati svake dvije godine jer kod većine ljudi vrlo brzo dolazi do zasićenja u radu. No, dodao je da se ne odriču ni svojih, kako ih je nazvao, “sijedih boysa” koji su klub gradili svih proteklih godina. -Iza rada svakog kluba stoje uporni i marljivi ljudi, volonteri za koje se obično ne zna jer ih se i ne vidi, u drugom su redu, iza onih koji puno pričaju i obećavaju. Neki takve koji samozatajno rade u našoj sredini nazivaju i “bedakima”, a upravo je zahvaljujući takvim “bedakima” naš klub stabilna, prepoznatljiva i cijenjena sredina i izvan granica grada i županije – rekao je Povrženić.

Potom je govorio o klupskim rezultatima svih dobnih kategorija u klubu izdvojivši najmlađe, prstiće i limače, koji su među najboljima i naznačivši da treba poraditi na selekciji starijih pionira. Darko Povrženić je naglasio da se zbog nedostatka prostora za treniranje često koriste nogometna igrališta u susjednom Orešju i Domaslovcu i najavio nastavak odigravanja ljetnih turnira među kojima je prvi na redu 12. memorijal Željko Vlašić Prčo potkraj ovog mjeseca. Potom slijede i kup utakmice na županijskoj razini koje nisu odigrane zbog COVID-a 19.

Sava je trenutno najjači ligaš u samoborsko-svetonedeljskom nogometnom bazenu iako je sa seniorskim pogonom sezonu u Četvrtoj hrvatskoj ligi – središte, završila na posljednjem mjestu. No, zahvaljujući administrativnom prekidu prvenstva zadržat će taj status i u novoj sezoni. -Prošlu lošu seniorsku sezonu popravili smo ipak osvajanjem kupa pri Nogometnom središtu Samobor – dodao je Darko Povrženić.

Goran Draclin je izvijestio skupštinare da se lani raspolagalo s 363 tisuće kuna, a utoršeno je 357 tisuća kuna. Glavni izvor prihoda Savi je Sportska zajednica grada Svete Nedelje, a 60-ak tisuća kuna prikupi se i sponzorstvima i donacijama. -Najviše sredstava, oko 82 tisuće kuna, trošimo na omladinski pogon, oko 58 tisuća kuna odnesu nam službene osobe u redovitom sustavu natjecanja, 53 tisuće kuna otpada na nabavu sportske opreme, a licenciranje igrača i trenera godišnje košta oko 27 i pol tisuća kuna – rekao je Goran Draclin.

Gost na ovoj skupštini bio je i svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec, koji je najavio da će Sava do kraja ove godine dobiti novu umjetnu travu na Lazini, a najavio je i daljnja ulaganja u okoliš ovog sportskog centra.

Od drugih gostiju skupštini Nogometnog kluba Sava, održanoj u prostorijama Sportskog centra Lazina, nazočili su i potpredsjednik Gradskog vijeća Svete Nedelje Gabrijel Deak, gradski vijećnik i predstavnik NK Novaka Ivica Vojvodić te predsjednik i tajnica svetonedeljske Sportske zajednice Slobodan Matić i Kristina Burić Turina.

Više o ovoj skupštini i radu NK Save Strmec poslušajte u utorak, 9. lipnja, od 18 sati u Športofonu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.