RACVIAC donirao zaštitnu opremu Domu zdravlja Zagrebačke županije

5. lipnja 2020.
Komentari isključeni
345 Pregleda

Dom zdravlja Zagrebačke županije dobio je donaciju zaštitnih odijela i maski, zaštitnih rukavica, naočala i vizira od Centra za sigurnosnu suradnju RACVIAC koji već 20 godina djeluje u Rakitju u Svetoj Nedelji.

Zaštitnu medicinsku opremu vrijednu oko 10 000 kuna za potrebe svetonedeljskih ambulanti ravnatelju Doma zdravlja Zagrebačke županije, Većeslavu Bergmanu danas je ispred ambulante u Svetoj Nedelji uručio direktor RACVIAC-a, Jeronim Bazo, u pratnji general-bojnika Slavena Zdilara, koji je inicijator donacije.

Centar za sigurnosnu suradnju međunarodna je , nezavisna, neprofitna i akademska organizacija u vlasništvu zemalja Jugoistočne Europe osnovana sa ciljem promicanja dijaloga i suradnje u području sigurnosti, a sjedište joj je u Rakitju.

Direktor RACVIAC-a, Jeronim Bazo pozdravio je okupljene te naglasio kako je cilj ove donacije približiti se zajednici u kojoj djeluju već 20 godina te da ovo nije prvi put da RACVIAC doprinosi društvenoj zajednici, jer već su imali nekoliko donacija u vrtićima u Svetoj Nedelji i medicinskim centrima. “Namjera današnje donacije zaštitne medicinske opreme je da služi u vašoj borbi protiv pandemije koronavirusa. Još jednom naglašavam da želimo biti blizu društvene zajednice i time ostajemo lojalni našoj glavnoj misiji, a to je gajiti dijalog i suradnju ne samo unutar zajednice već čitave regije. Naše uvjerenje je da su u vrijeme krize dijalog i suradnja još važniji za bolje međusobno razumijevanje” – rekao je Jeronim Bazo.

Ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, dr. Većeslav Bergman zahvalio je na vrijednoj donaciji koja će služiti zaposlenicima Doma zdravlja. Rekao je kako borba s koronavirusom još nije gotova, jer se na jesen očekuje drugi val. “Ova donacija je dokaz da postoje ljudi koji misle na nas i koji su nam spremni pomoći i zato vam od srca zahvaljujemo” – rekao je Većeslav Bergman.

Inicijator donacije general-bojnik Slaven Zdilar, rekao je kako je ideja RACVIAC-a kao međunarodnog sjedišta da sudjeluje u životu zajednice pa je njegova ideja odmah podržana. “Zahvaljujem svima, jer cilj je da prijateljski proširimo i produbimo suradnju i damo značaj našem središtu koje ima međunarodnu dimenziju, jer dijelimo životni prostor. Nadam se da neće biti potrebe za korištenjem ove opreme, ali bolje da je osigurana i da na simboličan način možemo doprinijeti obrani od ove pandemije” – rekao je general-bojnik Slaven Zdilar.

Zamjenica svetonedeljskog gradonačelnika Marija Hršak u ime Grada Sveta Nedelja zahvalila je direktoru RACVIAC-a, Jeronimu Bazo ne samo na današnjoj, već i prijašnjim donacijama. “Plodna suradnja Grada Sveta Nedelja i RACVIAC-a traje već 20 godina, a očituje se na zajedničkom djelovanju koji daje osjećaj sigurnosti u zajednici i na tome smo zahvalni ” – rekla je Marija Hršak.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.