Županijske potpore za mikro gospodarstvenike

4. lipnja 2020.
Komentari isključeni
597 Pregleda

Zagrebačka županija poziva poduzetnike sa svog područja da se jave na 13 milijuna kuna vrijedan Javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikro subjekte čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Prijave se primaju do 6. srpnja ove godine. Obrtnik s 10 zaposlenih u svibnju može, primjerice, ostvariti potporu od 30 tisuća kuna.

Prijaviti se mogu mikro subjekti malog gospodarstva, obrti, trgovačka društva i samostalne profesije. Njihovo sjedište i mjesto poslovanja moraju biti na području Zagrebačke županije, uz najmanje jednog zaposlenog što uključuje i vlasnika obrta. Ne smiju biti prijavljeni na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, a poslovanje im je moralo biti obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka.

-Ovom mjerom koja za cilj ima očuvanje gospodarske aktivnosti odlučili smo dati potporu mikro subjektima koji su najosjetljiviji segment poduzetništva i teško su pogođeni ovom krizom – rekao je župan Stjepan Kožić – nadodavši kako je nedavno donesenim rebalansom proračuna iznos za nepovratne potpore poduzetnicima povećan za 85,71 posto u odnosu na plan s početka godine.

Potpore će se dodjeljivati za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih i leasing financijskih obveza za nabavljenu opremu, korištenje i najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti. Iznos potpore iznosi 3 tisuće kuna jednokratno po zaposlenom radniku na puno radno vrijeme u prethodnom mjesecu.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr ili na broju telefona 60 09 457.

(ilustracija: www.zagrebacka-zupanija.hr)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.