Prijavite se za rad u biračkim odborima

3. lipnja 2020.
Komentari isključeni
923 Pregleda

Izborno povjerenstvo VII. izborne jedinice za predstojeće izbore zastupnika u Hrvatski Sabor koji će se održati u nedjelju 05. srpnja 2020. godine imenovalo je dana 01. lipnja 2020. godine Gradsko izborno povjerenstvo Grada Samobora u sastavu:Željka Bregeš, predsjednica, Valentina Horvat, članica, Marija Karadžole, članica, Josip Ćorluka, zamjenik predsjednice, Igor Rizmanovski, zamjenik članice, Tina Jakupak, zamjenica članice.

Sjedište gradskog izbornog povjerenstva Grada Samobora je u Samoboru, Trg kralja Tomislava 5, soba 17/prizemlje brojevi telefona 01/3378-194 i 01/3378-190, fax 01/3378-113, e-mail: gip.samobor@izbori.hr

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Samobora predlaže Izbornom povjerenstvu VII. izborne jedinice imenovanje biračkih odbora na području Grada Samobora.Birački odbor čine predsjednik i četiri člana, te njihovi zamjenici. Predsjednika i zamjenika predsjednika biračkog odbora predlaže Gradsko izborno povjerenstvo Grada Samobora od kandidata koji će se prijaviti za rad u biračkim odborima, a koji ne smiju biti članovi niti jedne političke stranke, niti kandidati za zastupnike u Hrvatski Sabor.

Prijave će se podnositi dana 08. lipnja 2020. godine u vremenu od 09,00 do 17,30 sati i 09. lipnja 2020. godine od 09,00 do 15,00 sati na propisanim obrascima (OZ-17) koji će se moći podignuti na porti ulaza u zgradu Grada Samobora ili preuzeti na službenoj Internet stranici Grada Samobora http://www.samobor.hr/.

Popunjene prijave odlagat će se u za to predviđenu kutiju na porti ulaza u zgradu Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5.

Po dva člana i zamjenika određuje većinska politička stranka ili koalicija, a po dva
člana i zamjenika oporbene političke stranke ili koalicije sukladno stranačkom sastavu
trenutačnog saziva Sabora. Političke stranke dužne su dostaviti prijedloge članova pojedinih biračkih odbora i dostaviti njihova imena Gradskom izbornom povjerenstvu najkasnije 8 dana prije dana održavanja izbora (26. lipnja 2020. godine do 24,00 sata), kao i priložiti izjave na propisanom obrascu (OZ-18).

Ne dostave li prijedlog, odnosno ne dostave li imena Gradskom izbornom povjerenstvu u tako određenom roku, Izborno povjerenstvo VII. izborne jedinice samostalno će odrediti članove biračkih odbora na prijedlog Gradskog izbornog povjerenstva Grada Samobora od osoba koje su se prijavile za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.