HVIDRA Samobora i Svete Nedelje slavi Dan državnosti i obljetnicu udruge

30. svibnja 2020.
Komentari isključeni
566 Pregleda

Dan državnosti, ali i 28. obljetnicu osnutka Udruge danas je prigodnim programom obilježila HVIDRA Samobora i Svete Nedelje.

Kod novog spomenika poginulim braniteljima u Bregani vijenac su položili i svijeće upalili predsjednik Gradskog vijeća grada Samobora, Miran Šoć, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, predsjednik samoborsko-svetonedeljske HVIDRE Miljenko Komes, prvi ratni zapovjednik Samoborske brigade, pukovnik Adolf Paar, predsjednik Udruge branitelja 151. Samoborske brigade Rudolf Jedvaj, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Samobora i Svete Nedelje, Đurđa Purić, roditelji i rodbina poginulih branitelja, predstavnici gradskih udruga, institucija, ustanova i građani.

Sve okupljene pozdravio je predsjednik samoborsko-svetonedeljske HVIDRE Miljenko Komes rekavši kako HVIDRA uz Dan državnosti obilježava i 28. obljetnicu osnutka Udruge.

“Ukazala se prilika da objedinimo dva važna datuma, Dan državnosti i 28. godišnjicu osnutka HVIDRE Samobora i Svete Nedelje, jedne od najstarijih HVIDRI u Hrvatskoj.Naša je Udruga podsjetnik na to da su mnogi u Domovinskim ratu postali invalidi. Zahvaljujemo na podršci svima koji podupiru naš rad, a 30. svibnja 1990. godine demokratski smo se odlučili za Hrvatsku, da nije prvo bilo države ni mi ne bismo dobili naziv branitelji. Svi smo mi produkt države Hrvatske koja je nastala 30. svibnja 1990. godine i za koju smo se borili. Sretan vam Dan državnosti i hvala što ste došli obilježiti taj dan kao i obljetnicu osnutka HVIDRE Samobora i Svete Nedelje” – rekao je Miljenko Komes i sve pozvao na daljnje druženje u kuglani.

Ispred Grada Samobora, okupljenima je Dan državnosti kao i obljetnicu HVIDRE Samobora i Svete Nedelje čestitao pukovnik Adolf Paar dodavši da se slavi i Dan oružanih snaga i kopnene vojske te da je važno da branitelji sve te važne datume dostojno obilježe. HVIDRI je poželio uspješne rezultate u budućem radu rekavši da novi spomenik poginulim braniteljima u Bregani pokazuje da se branitelji na području Samobora cijene i imaju podršku šire društvene zajednice.

Sve nazočne pozdravio je i Dan državnosti čestitao zamjenik župana Hrvoje Frankić rekavši da je današnji dan bio pucanj u prazno da nije bilo branitelja koji su obranili ideju slobodne Hrvatske. Na tome je zahvalio braniteljima kao i obiteljima poginulih braniteljima.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.