Gradski odbor HDZ-a obilježio Dan državnosti

30. svibnja 2020.
Komentari isključeni
440 Pregleda

U Parku domovinske zahvalnosti pored crkve svete Anastazije danas su polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i prigodnim obraćanjima Dan državnosti obilježili članovi Gradskog odbora HDZ-a Samobor, predstavnici Udruge 151. samoborske brigade i predstavnice Zajednice Katarina Zrinski.

Okupljene je pozdravio i svima Dan državnosti čestitao v.d. predsjednika samoborskog HDZ-a, Tomislav Masten kazavši kako je prije 30 godina formiran prvi višestranački Sabor kada je počela borba za neovisnost Hrvatske, a koja je izborena tijekom Domovinskim ratu zahvaljujući braniteljima koji su život dali za slobodnu Hrvatsku, a kojima danas odajemo počast i hvalu za sve učinjeno.

Dan državnosti okupljenima je čestitao i brigadir Josip Mahović rekavši kako je hrvatski narod krvlju platio svoju slobodu i zato je poručio posebice mladima da trebaju cijeniti današnji dan i rođendan svoje države.

Nekadašnji zastupanik HDZ-a u Hrvatskom saboru i u Europskom parlamentu, Davor Ivo Stier naglasio je kako je 30. svibnja 1990. godine dan ne samo promjene vlasti već i dolaska slobode i izgradnje države na tom načelu slobode. ” Slobodarskim duhom želimo izgraditi modernu Hrvatsku i odati priznanje svima koji su pali i borili se za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. I zato svima njima čast, a svima vama sretan Dan državnosti” – rekao je Davor Ivo Stier.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.