Besplatni mamografski pregled i zdravstveno savjetovalište uz predavanje

29. svibnja 2020.
Komentari isključeni
405 Pregleda

Uz ublažavnje epidemioloških mjera Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika vraća se nekim uobičajenim aktivnostima kojih nije bilo u vrijeme epidemije koronavirusa. Najprije će u ponedjeljak, 8. lipnja, u Poduzetničkom centru u Bregani organizirati besplatni mamografski pregled za žene u dobi od 40 do 49 godina. Za mamografiju je ograničen broj mjesta i obavezne su prijave koje se na telefon 33 61 681 primaju radnim danom između 8 i 15 sati, zaključno do petka, 5. lipnja ili do popune mjesta. Sam pregled odvijat će se između 14 i 17 sati.

Istovremeno će i na istom mjestu biti organizirano i besplatno zdravstveno savjetovalište za sve, na kojemu će stručni medicinski tim mjeriti krvni tlak i šećer u krvi te indeks tjelesne mase koji pomaže kod određivanja idealne težine i jedan je od pokazatelja uhranjenosti i mogućeg rizika za razvoj bolesti.

Besplatno predavanje na temu važnosti ranog otkrivanja raka dojke bit će održano u 15 sati, također 8. lipnja u Poduzetničkom centru u Bregani.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.