Obilježavanje Dana državnosti u Samoboru

28. svibnja 2020.
Komentari isključeni
264 Pregleda

Hrvatska od ove godine Dan državnost ponovno slavi 30. svibnja na dan kada je 1990. godine konstituiran prvi demokratski izabrani višestranački Sabor. Do prošle godine taj se dan slavio kao Dan Hrvatskog sabora, a Dan državnosti bio je 25. lipnja.

Donošenjem novoga Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima prošle godine u studenom u Hrvatskoj se 30. svibnja ponovno, kao i prije 2001. godine, obilježava kao Dan državnost Republike Hrvatske. Taj važan dan u Samoboru će biti obilježen u petak, 29. svibnja, odavanjem počasti poginulim samoborskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku domovinske zahvalnosti s početkom u 9 sati. Vijence će tom prigodom položiti i svijeće upaliti predstavnici Grada Samobora, Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, kao i predstavnici institucija, ustanova i udruga u našem gradu te roditelji i rodbina poginulih branitelja. Na sutrašnje obilježavanje državnog praznika i odavanje počasti svima koji su život dali za Hrvatsku pozvani su i građani.

Dan državnosti i 28. godišnjica Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje bit će obilježeni prigodnim programom dolazeće subote 30. svibnja kod spomenika poginulim braniteljima u Bregani. Prigodni program počinje u 11 sati, a nakon polaganja vijenaca druženje će se nastaviti u prostoru kuglane, ali zbog mjera zaštite od širenja koronavirusa ove godine neće biti sportskog druženja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.