Svetonedeljski stožer civilne zaštite priprema se za slučaj da koronavirus opet zaživi

27. svibnja 2020.
Komentari isključeni
481 Pregleda

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje održao je danas u Gradskoj vijećnici svoju 11. redovnu sjednicu na kojoj je jednoglasno prihvaćen prijedlog promjena Poslovnika o radu Stožera. Stožer je jednoglasno donio i odluku o poništenju Odluke o imenovanju koordinatora na lokaciji. Glavna tema sjednice bilo je dosadašnje djelovanje Stožera te planirane aktivnosti.

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje broji 14 članova na čelu s načelnicom stožera Marijom Hršak, ujedno i zamjenicom gradonačelnika, a od 17. ožujka aktiviran je i stavljen u punu funkciju do opoziva. “Stožer je promptno reagirao i na samome početku pandemije koronavirusa nabavio 900 zaštitnih maski, 500 jednokratnih rukavica, 100 litara dezificijensa za ruke, 250 litara sredstva za dezinfekciju unutrašnjih prostora te 400 litara za vanjske prostore. Sredstva su podijeljena gradskim i privatnim vrtićima, školama, zdravstvenim stanicama, snagama vatrogastva, komunalnom poduzeću, zaposlenicima Gradske uprave te djelatnicima PP Samobor” – izvijestili su iz Grada Sveta Nedelja.

“U slučaju da početkom jeseni opet zaživi koronavirus, Stožer CZ Grada Svete Nedelje nabavio je 15.000 troslojnih zaštitnih maski. Dio maski, kao i sva potrebna zaštitna sredstva podijeljena su svetonedeljskim školama i vrtićima koji su 11. svibnja započeli s radom. Veći dio maski namijenjen je građanima Svete Nedelje. U tom kontekstu zamoljeni su članovi stožera koji su predstavnici institucija da se također pripreme za jesen u smislu da naprave zalihu potrebnih zaštitnih i dezinfekcijskih sredstava, odnosno da naprave rezervu opreme u slučaju potrebe.

Načelnica svetonedeljskog Stožera Marija Hršak zahvalila je svim članovima, operativnim snagama i članovima postrojbe opće namjene na predanom i nesebičnom i ustrajnom radu u vrijeme pandemije korona virusa te djelatnicima Gradske uprave koji su uz svoj redovan rad radili i na poslovima civilne zaštite.

Operativne snage sustava civilne zaštite Grada Svete Nedelje svakodnevno su obilazile cijelo područje grada te vršili preventivne terenske ophodnje u skladu s Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja koje su do nedavno bile na snazi. U ophodnje su bile uključene operativne snage vatrogastva, djelatnici svetonedeljskog komunalnog poduzeća Svenkom, komunalni redari, 11 pripadnika postrojbe opće namjene civilne zaštite, te članovi pojedinih sportskih udruga s područja grada. Preventivnim ophodnjama bila su obuhvaćena ukupno 102 objekta poput, trgovina, benzinskih postaja, banaka, ugostiteljskih objekata i slično” – izvijestili su iz Grada Sveta Nedelja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.