Zbog COVID-a 19 samoborski sportski proračun umanjen za milijun kuna

25. svibnja 2020.
Komentari isključeni
448 Pregleda

Skupštinari Samoborskog športskog saveza prihvatili su prošli tjedan na elektroničkoj sjednici izmjene i dopune u programu javnih potreba u sportu grada Samobora za ovu godinu te preraspodjelu sredstava unutar tog programa kao posljedicu pandemije koronavirusa. Sve sportske udruge učlanjene u Savez morale su, naime, predsjedništvu i izvršnom odboru Saveza dostaviti uštede koje su ostvarile zbog neodržavanja treninga, natjecanja i manifestacija od 15. ožujka ove godine, pa nadalje. Temeljem toga su i predložene izmjene u proračunu Saveza za 2020. godinu, koje su prihvaćene i na sjednici Gradskog vijeća Samobora, održanoj 28. travnja. Savezu su tako sredstva umanjena za 14 posto, odnosno za milijun kuna, pa mu je za daljnji rad preostalo 6 milijuna kuna.

Uz ostalo, plaće djelatnika umanjene su za 6 posto, prepolovljena su sredstva za sportske priredbe, a za nerealizirane treninge i natjecanja u razdoblju od ožujka do lipnja klubovi će biti uskraćeni za 10 do 20 posto predviđenih sredstava, sve u korist gospodarstvenika. No, Grad Samobor će klubovima podmiriti realne troškove režija i tzv. hladnog pogona u ovom kriznom razdoblju. Bez obzira na sve, u dogovoru sa Samoborskim športskim savezom, i dalje će biti razumijevanja za izgradnju sportskih objekata i terena koja je u tijeku ili je bila planirana za ovu i sljedeće godine.

Glasovanju o ovom rebalansu sportskog proračuna pristupilo je svih 39 članova Skupštine i sve odluke usvojene su jednoglasno. Detaljan pregled preraspodjele sredstava vidljiv je na web stranici Samoborskog športskog saveza.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.