Ljetna škola znanosti i tehnologije ponovno u Samoboru

25. svibnja 2020.
Komentari isključeni
294 Pregleda

Ljetna škola znanosti i tehnologije održat će se i ovog ljeta u našem gradu. Namijenjena je osnovnoškolcima, a organizator je udruga SURLA uz podršku Grada Samobora, Hrvatskog fizikalnog društva i Ministarstva znanosti i obrazovanja.


Sudjelovanje je besplatno, a tijekom 5 dana, od 6. do 11. srpnja, zainteresirana djeca od 1. do 8. razreda osnovne škole će se uz izvođenje pokusa upoznati sa znanstvenim temama poput Einsteinove teorije relativnosti, svemirskim putovanjima, mjerenju potresnih valova, gravitacijom, crnim rupama i brojnim drugim temama.

Radionice će se, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, održavati u maloj dvorani Galerije Prica tj. u slučaju lijepog vremena na otvorenom. Prijave će krenuti za koji dan, a primat će se putem web stranice Samoborske udruge roditelja za lokalne aktivnosti. Koordinator programa je doc.dr.sc. Dalibor Paar (Fizički odsjek, PMF, Sveučilište u Zagrebu i Hrvatsko fizikalno društvo).

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.