Oko 1000 učenika će u ponedjeljak u samoborske osnovne škole

22. svibnja 2020.
Komentari isključeni
536 Pregleda

Od ponedjeljka, 25. svibnja, dozvoljen je povratak svih učenika razredne nastave u škole, budući da su u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo procijenili da je nastava jednako sigurna u učionici kao i kod kuće. Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije jasno reklo je li dolazak u školu obavezan za učenike od 1. do 4. razreda, no ako iz bilo kojeg razloga roditelj ne želi dijete poslati u školu, to mora opravdati. Opravdani razlozi su bolest, oštećena škola ili dom učenika u potresu, nemogućnost organiziranja prijevoza djece do škole, a mogu biti i subjektivni, ako roditelji zbog straha ne žele dijete poslati u školu. Za djecu koja ne budu dolazila u školu, nastava će se i dalje odvijati na daljinu.

U pet samoborskih osnovnih škola u ponedjeljak će u školu doći 1000 od ukupno 3000 učenika razredne nastave – kaže pročelnik za društvene djelatnosti u Gradu Samoboru, Juro Horvat te ističe kako je za sve učenike putnike organiziran prijevoz do škole, a na način kao što je to bilo i ranije.

Na ravnateljima je sada da organiziraju nastavu na način da razmak između učenika bude metar i pol, tako da će svaki školarac sam sjediti u školskoj klupi, učenike će se poticati na pojačanu higijenu ruku, a učionice i u kojima borave će se redovito čistiti i provjetravati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.