Izgorio gospodarski objekt u Otoku

22. svibnja 2020.
Komentari isključeni
1.356 Pregleda

Samoborski vatrogasci jučer su ponovno gasili požar na jednoj kući, gospodarskom objektu u Samoborskom Otoku. Na intervenciju su u 13 sati upućena dva vatrogasna vozila s tri vatrogasca Javne gradske postrojbe koji su tamo zetekli požar u razbuktaloj fazi, koji se već bio proširio na krovište obiteljske kuće. Do dolaska vatrogasaca građani su stoku pustili na dvorište, a poljoprivredne strojeve izvezli izvan objekta u plamenu.

U pomoć profesionalnim vatrogascima priskočili su članovi lokalnog DVD-a Otok s kombi vozilom i deset vatrogasaca i DVD-a Samobor s dva vatrogasna vozila i 7 vatrogasaca. Unutar pola sata spriječeno je daljnje širenje požara koji je dotad zahvatio 20 četvornih metara krovišta kuće i 300 kvadrata gospodarskog objekta.

Krovište na gospodarskom objektu, u kojemu je bio uskladišten razni alat, oprema i mali strojevi te stočna hrana, sjeno i slama, u potpunosti je izgorjelo. No, spriječeno je širenje požara na susjednu kuću te drvenu nadstrešnicu u nastavku objekta. Šteta nastala požarom je velika, a uzrok požara utvrdit će se policijskim očevidom.

Na intervencji su, uz vatrogasce, bila i dva djelatnika Elektre Samobor te troje djelatnika Policijske postaje Samobor. Intervencija je završena 15-ak minuta prije 18 sati, a gotovo do 20 sati na osiguranju požarišta ostali su pripadnici mjesnog DVD-a Otok.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.