U Kerestincu počela gradnja kanalizacije

21. svibnja 2020.
Komentari isključeni
449 Pregleda

U Kerestincu su započeli radovi na izgradnji fekalne kanalizacije, koju će Kerestinčani dobiti nakon punih 30 godina čekanja. Cjevovod dužine od gotovo 2 kilometra spojit će se na tzv. južni sliv, odnosno preko Stupnika i Lučkog povezati s kanalizacijom grada Zagreba. -Time će se poboljšati standard komunalne usluge odvodnje otpadnih voda, a omogućit će se i daljnja izgradnja kanalizacije u dijelu južnog sliva – ističe svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec.

Uz ovaj zahvat, u Svetoj Nedelji se još dograđuje postojeći vrtić uz školu Vladimira Deščaka u Rakitju, a traju i radovi na uređenju knjižnice u zgradi nekadašnje pošte u centru Svete Nedelje. I dugo očekivana gradnja osnovne škole u Strmcu trebala bi početi ove godine, uz zajedničko financiranje Zagrebačke županije i Grada Svete Nedelje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.