Samobor je lepi varoš – Samoborski Otok

20. svibnja 2020.
Komentari isključeni
317 Pregleda

U nastavku radijskog serijala o životu i radu samoborskih mjesnih odbora i gradskih četvrti došli smo do Samoborskog Otoka.

Iz objektivih i obiteljskih razloga u ovoj emisiji na temu komunalnih i društvenih aktivnosti prije, a i poslije korone, poput aktualne obnove društvenog doma, nije mogao gostovati predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Željko Mataušić, pa se na povijest življenja uz Savu davnijih dana te na malo manje davna vremena kad se u Otoku gradila kapelica svetog Nikole osvrnuo Otočan Franjo Horvat.

U drugom dijelu emisije o djelovanju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otok, koje je bilo među osnivačima nekadašnje Vatrogasne župe Samobor, razgovarali smo s predsjenikom DVD-a Marijanom Telišmanom.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.