Otvara se Rudnik sveta Barbara

19. svibnja 2020.
Komentari isključeni
240 Pregleda

Za ljubitelje prirode i šetnji samoborskom okolicom, uz obilazak atraktivnih lokacija, dobra je vijest da se u subotu, 23. svibnja, otvaraju vrata Rudnika sveta Barbara u Rudama. Rudnik će biti otvoren u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati, pa se može posjetiti uz stručno vodstvo te mjere i preporuke epidemiologa.

Cijena ulaznice je 30 kuna, za djecu od 7 do 18 godina te studente i umirovljenike 25 kuna, dok predškolska djeca ulaze besplatno. Obiteljska karta za roditelje i djecu mlađu od 18 godina stoji 60 kuna.

Stručno vođenje uračunato je u cijenu ulaznice, obilazak rudnika traje četrdesetak minuta, temperatura u rudniku je oko 12 Celzijevih stupnjeva, pa je potrebno imati slojevitu sportsku odjeću i čvrstu obuću, a za svakog je posjetitelja osigurana zaštitna oprema, tj. kaciga i kuta.

(foto: FB stranica Rudnika sveta Barbara)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.