E-knjiga preko Gradske knjižnice Samobor

14. svibnja 2020.
Komentari isključeni
355 Pregleda

Gradska knjižnica Samobor u svoje usluge za korisnike uvrstila je i uslugu e-knjige. E-knjige se mogu posuditi putem broja iskaznice i PIN-a. Tako su članovima neki njihovi omiljeni naslovi dostupni 24 sata na dan bilo gdje. Trenutačno je dostupno 50 naslova e-knjige za posudbu. Nova usluga dostupna je putem aplikacije Zaki Book koju je moguće instalirati preko platforma Google Play i App Store. Čitanje je tako dostupno na Android, iOs i Windows 10 uređajima. U aplikaciju se ulazi putem članskog broja i PIN-a.

Pravila posudbe su sljedeća: e-knjiga posuđuje se na rok od 21 dan, bez mogućnosti produženja i rezervacija. Član ima pravo posuditi 2 naslova odjedanput, odnosno najviše 5 naslova unutar jednog kalendarskog mjeseca. Posuđeni naslovi mogu se čitati na 4 uređaja istovremeno.

Ako ste član Gradske knjižnice Samobor i zatražili ste svoj PIN na telefonski broj Odjela za odrasle 33 61 803, uz aplikaciju ZaKi Book možete posuđivati i čitati e-knjige. E-knjige mogu se posuđivati putem aplikacije ZaKi Book te preko mrežnoga kataloga https://samobor.zaki.com.hr/.

Osim ove nove usluge, Gradska knjižnica podsjeća korisnike da do kraja ovog tjedna, tj. do 16. svibnja knjige mogu vratiti bez plaćanja zakasnine budući da su sve knjige za vrijeme kad Knjižnica nije bila otvorena za korisnike, produžene do 15. svibnja. Nakon 16. svibnja zakasnina će se naplaćivati.

Knjižnica je otvorena radnim danom od 8 do 18 sati, a subotom od 8 do 12 sati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.