Kava se ponovno ispija u kafićima

11. svibnja 2020.
Komentari isključeni
1.281 Pregleda

Većina ugostiteljskih objekata spremno je dočekala današnje ponovno otvaranje. Nacionalni stožer Civilne zaštite procijenio je da se, osim na terasama, može raditi i u zatvorenim prostorima.

Rad kafića i restorana dopušten je od 6 do 23 sata, a razmak među gostima morat će biti metar i pol. Zadržavanje na šanku nije dopušteno. Konobari će morati redovito prati ruke prije posluživanja gostiju za jednim stolom, a nakon njihova odlaska, stol, stolice i druge površine koje su gosti dodirivali trebat će dezinficirati.

To su samo neke od propisanih mjera, a kako to izgleda u nekima od samoborskih kafića provjerili smo na terenu. Njihovi vlasnici kažu da su jedva dočekali da im se dopusti nastavak rada.

Vlasnik Caffe bara Mini, Mladen Halilović:

Naravno, i nove, dodatne higijenske mjere, primijenjene su u nastavku rada:

Vrijeme čekanja na ponovno otvaranje kafića bilo je dugo, ali su ga ublažile mjere s državne i gradske razine – kaže Mladen Halilović:

Mjere pomoći prokomentirala nam je i vlasnica Caffe bara i slastičarnice Saramassi, Maja Beran:

O nastavku poslovanja Maja Beran kaže sljedeće:

I stalni, a i povremeni gosti kafića zadovoljni su s njihovim ponovnim otvaranjem:

I gosti hvale mjere koje su pomogle ugostiteljima da prebrode bar početak ove zdravstvene krize:

Primjedbi na rad kafića danas nije bilo, ali je jedna od gošći svoje primjedbe usmjerila prema načinu rada tržnice:

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.