Više misnih slavlja u Samoboru

8. svibnja 2020.
Komentari isključeni
272 Pregleda

Održavanje misnih slavlja, koja su dopuštena prošle nedjelje, nastavlja se i dolazeće. Protekle nedjelje, kako su nam rekli u samoborskom župnom uredu i franjevačkom samostanu, nije bilo nikakvih problema jer su se vjernici, uz pomoć redara, striktno pridržavali propisanih epidemioloških mjera.

S obzirom na sve to, veći je i broj bogoslužja kako bi se izbjegle moguće gužve. Tako su nedjeljom u župnoj crkvi Svete Anastazije euharistijska slavlja u 8, 9.30, 11, 12, 18 i 19 sati, a u franjevačkoj crkvi Marijina uzenesenja u 7.30, 9.30, 11.30, zatim u 17 te u 18 sati i 30 minuta.

U obje crkve ispovjedaonice se ne koriste do daljnjega. Umjesto njih, ispovijed je u župnoj ckrvi moguća vani, s lijeve strane ulaza u crkvu ili u skaristiji u slučaju kiše i lošeg vremena. Ispovijeda se radnim danom od 18 sati. U franjevačkoj crkvi ispovijeda se u sobi preko puta ulaza u sakristiju i u dvorani OFS-a (Franjevačkog svjetovnog reda) u hodniku.

Slično je i u ostalim župama samoborskog kraja, a na njihovim internetskim stranicama nalaze se rasporedi i ostalo.

Upute za način slavljenja svete mise u vrijeme COVID-a 19 pogledajte ovdje:

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.