I Samobor među županijskim gradovima za EU potpore u svrhu energetske obnove, vodoopskrbe, odvodnje…

4. svibnja 2020.
Komentari isključeni
344 Pregleda

Od ukupno 7,45 milijuna kuna osiguranih u ovoj godini za projekte gradova i općina koji će se financirati iz ESI fondova i programa Europske unije, Zagrebačka županija već će ovog tjedna na adrese gradova i općina poslati ugovore o dodjeli nepovratnih potpora za 12 projekata vrijednih milijun i 940 tisuća kuna kuna.

Nepovratne potpore ukupne vrijednosti milijun i 540 tisuća kuna dodijelit će se gradovima Dugom Selu, Samoboru i Velikoj Gorici, općinama Bedenica, Dubrava i Rugvica te trgovačkom društvu Vode Jastrebarsko. Riječ je o projektima kojima će se sufinancirati izgradnja reciklažnih dvorišta, energetske obnove i rekonstrukcije, sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i slično.

Drugi dio nepovratnih potpora u vrijednosti od 400 tisuća kuna dodijelit će se općinama Dubrava, Gradec, Klinča Sela, Kloštar Ivanić i Pokupsko za postavljanje hot spot točki odnosno Wi-Fi mreže na trgovima, igralištima, parkovima, šetalištima, društvenim domovima i ostalim otvorenim površinama.

-Bez obzira na trenutnu situaciju izazvanu pandemijom COVID-a19 od iznimne je važnosti nastavak provedbe infrastrukturnih projekata na području Zagrebačke županije, ponajviše onih koji se sufinanciraju sredstvima Europske unije. Osigurali smo uvjete kako bi se svi europski projekti Zagrebačke županije provodili bez poteškoća i uvjeren sam da ćemo donesenim odlukama doprinijeti i nesmetanoj provedbi i završetku provedbe projekata općina i gradova na našem području. Imajući u vidu izniman interes i broj prijava koje kontinuirano pristižu na naše javne pozive siguran sam da s donošenjem novih odluka nećemo dugo čekati – izjavio je župan Stjepan Kožić.

Inače, općine i gradovi te pravne osobe kojima je osnivač ili jedan od osnivača Zagrebačka županija ili jedinica lokalne samouprave s njezina područja, elektroničkom prijavom ove godine mogu ostvariti nepovratne potpore ukupne vrijednosti 7 milijuna i 450 tisuća kuna i to za izradu projektne dokumentacije za projekte koji će financirati iz ESI fondova, programa EU i ostalih izvora, za sufinanciranje tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje u 2020. godini, nepovratne potpore za postavljanje hot spot točki, ali i za sufinanciranje izrade strategija te provedbe projekata razvoja pametnih gradova. Ovogodišnja novost je i mjera kojom se sufinancira (re)certifikacija općina i gradova s povoljnim poslovnim okruženjem.

Detalji o svim objavljenim javnim pozivima Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije kao i dosad donesenim odlukama mogu se pronaći na internetskoj stranici Zagrebačke županije pod rubrikom Natječaji i Javni pozivi.

Izvor: www.zagrebacka-zupanija.hr

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.