Samoborska knjižnica počela s radom – u jednom danu posuđeno preko 1500 knjiga

28. travnja 2020.
Komentari isključeni
359 Pregleda

U sklopu prve faze popuštanja mjera kojima se želi spriječiti širenje zaraze koronavirusom omogućen je rad i pojedinim kulturnim institucijama, ali uz pridržavanje svih propisanih mjera, a to je prije svega međusobna fizička udaljenosti od dva metra kao i dezinfekcija ruku prije ulaska u muzeje, galerije, knjižnice i druge prostore.

Gradska knjižnica Samobor svoj je rad prilagodila trenutnim uvjetima pa nije moguć ulaz u knjižnicu već se s korisnicima komunicira na ulazu preko zaštitnog stakla, a knjige se radnim danom mogu posuđivati i vraćati od 8 do 18 sati.

Sve se knjige dezinficiraju, a po povratku idu u karantenu na 72 sata, a uvedena je i nova usluga – posudba elektroničkih knjiga. Sve upute o takvom načinu posudbe knjiga su na web stranicama knjižnice. Samo tijekom jučerašnjeg dana knjižnicu je posjetilo 320 korisnika koji su posudili 1553 knjige i to na Odjelu za odrasle 1139, a na Odjelu za djecu i mlade 414 knjiga. Knjižnica neće raditi u petak na Praznik rada 1. svibnja, ali ni u subotu 2. svibnja.

I Galerija Prica ponovno je otvorena za posjetitelje, a radno vrijeme je kao i prije pandemije, ali uz pridržavanje propisanih mjera. Od danas se može razgledati stalni postav donacije slika Zlatka Price gradu Samoboru, dok će se od subote 2. svibnja, u Maloj dvorani moći razgledati drugi dio vrijedne zbirke fotografija Vesne Prica.

Posjete Samoborskom muzeju su dozvoljene, ali jedino individualne i obiteljske uz prethodnu najavu porukom na Facebook stranicu muzeja ili na broj 01/3361014. U prostoru muzeja istovremeno smije biti najviše 5 posjetitelja, na ulazu se ruke moraju dezinficirati i preporuča se nošenje zaštitnih maski.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.