Intenzivni građevinski radovi po Svetoj Nedelji

27. travnja 2020.
Komentari isključeni
370 Pregleda

Unatoč krizi uzrokovanoj koronavirusom, radovi na uređenju Svete Nedelje nisu zastali već im se dolaskom stabilnijih vremenskih prilika pojačao intenzitet.

Sredinom ožujka započeli su radovi na izgradnji objekta Dječjeg vrtića Slavuj pored Osnovne škole Vladimira Deščaka. Radovi obuhvaćaju dogradnju vrtića s proširenjem postojećeg kapaciteta za nove četiri vrtićke skupine, uređenje novog ulaza i uređenje parkirališta iza vrtića. Uz još jedan novi objekt vrtića u Jagnjić Dolu, čije je uređenje u punom tijeku, kapaciteti gradskih vrtića bit će pojačani za primitak više od 120 djece.

U Novakima, u dijelu Ulice Žugci i Žugečkom odvojku, u tijeku su radovi na obnovi asfaltnog kolnika i izgradnji pješačke staze u dužini od oko 600 metara.

Nastavljaju se i radovi na uređenju prometnice Franje Tuđmana. Dosad su izvedene 4 etape od ukupno 11, a u tijeku je izvedba radova na dionici od raskrižja s Voćarskom ulicom do križanja sa Starom cestom u dužini od 700 metara. Radovi uključuju pješačko-biciklističku stazu, oborinsku odvodnju i cestovnu rasvjetu. Nakon završetka te dionice središte Bestovja biti će povezano pješačko-biciklističkom stazom do Podsusedskog mosta.

Također se nastavljaju radovi na kanalizaciji na području Svete Nedelje. U tijeku je izgradnja fekalne kanalizacije u Novačkoj ulici u Novakima u dužini od 250 metara te u Ulici Ograja, u dužini od 170 metara.

Uz fekalnu kanalizaciju nastavlja se i gradnja vodoopskrbnih cjevovoda. Pri kraju su radovi u Ulici Matije Gupca i Stublovom zdencu u Maloj Gorici te u Ulici Topolje u Novakima. Nakon internog tehničkog pregleda krenut će izvođenje kućnih priključaka. (Izvor: Facebook Grada Svete Nedelje)

)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.