Korekcije na privremenim gradskim i prigradskim autobusnim linijama

25. travnja 2020.
Komentari isključeni
3.083 Pregleda

Reagirajući na primjedbe naših građana da su neka naselja zaobiđena u uspostavi privremenog javnog gradskog i prigradskog prijevoza, zamjenik samoborskog gradonačelnika i načelnik gradskog Stožera Civilne zaštite Željko Stanec, ponovno je razgovarao s predstavnicima prijevoznika iz Samoborčeka i Autoturista, pa je došlo do korekcija na relaciji jedne linije, a uvedena je i jedna nova.

Tako će do 11. svibnja, do uspostave međužupanijskog javnog prijevoza, autobus na liniji Samobor – Galgovo – Samobor prometovati od Samobora preko Male Rakovice, Kladja, Konšćice, Klaka i Terihaja do Galgova i natrag do Samobora. Polasci iz Terihaja radnim će danom biti u 5, 6, 12, 16 i 20 sati, a nedjeljom u 7 i u 20 sati.

Uz produženje ove autobusne linije uvedena je i nova na relaciji Samobor – Slani Dol – Dubrava – Otruševec – Velika Jazbina – Samobor. Polasci iz Slanog Dola radnim danom će biti u 6, 12, 16 i 21 sat, a nedjeljom u 7 i u 19 sati.

I ove i sve prethodne privremene linije, a to su Samobor – Bregana – Grdanjci – Samobor; Samobor – Bobovica – Otok – Medsave – Celine – Gradna – Samobor; Samobor – Rude – Braslovje – Samobor i Samobor – Lipovec – Samobor, usklađene su s polascima linije Samobor – Hrastina – Domaslovec – Podsused – Samobor.

Evo i izmijenjenog i sada cjelovitog voznog reda na svim linijama: OVDJE

Karte na svim linijama neće se naplaćivati, a prijevoz će se odvijati uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera, pa se pozivaju putnici da o tome vode računa.

Važno je napomenuti kako je za sve zdravstvene djelatnike i pripadnike policije, vojske i vatrogasaca na snazi, uz ovaj novi vozni red i onaj koji je uveo Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, s polascima u 5.20 i 17 sati i 20 minuta iz Samobora za Črnomerec, ali isključivo za navedene skupine građana.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.