Svetonedeljski vatrogasci u mobilizaciji protiv koronavirusa

22. travnja 2020.
Komentari isključeni
205 Pregleda

Od početka epidemije COVID-19 i mobilizacije, operativne snage vatrogastva u Svetoj Nedelji, gradska Vatrogasna zajednica pod zapovjedništvom člana svetonedeljskog Stožera civilne zaštite Ivana Štimca, sa svoje četiri članice, dobrovoljnim vatrogasnim društvima Sveta Nedelja, Strmec, Rakitje i Kerestinec, aktivno sudjeluje u preventivnim ophodnjama i poduzimanju mjera prevencije širenja virusa.

U preventivne ophodnje javnih površina uključeno je 17 vatrogasaca s 5 vozila, a od dana mobilizacije do danas odradili su ukupno 52 ophodnje u trajanju od 84 radna sata.

Uz to su imali i 22 intervencije kod potresa koji se dogodio 22. ožujka.

Za sigurnost i zaštitu svetonedeljskih vatrogasaca od virusa COVID-19, Stožer civilne zaštite susjednog Grada osigurao je zaštitne rukavice, maske te više od 160 litara dezinficijensa, kako bi vatrogasci nakon svake intervencije mogli dezinficirati ljudstvo, opremu i vozila.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.