Nezavisni vijećnici opet pišu gradskim vlastima

18. travnja 2020.
Komentari isključeni
1.161 Pregleda

Nezavisni gradski vijećnici u Gradskom vijeću grada Samobora, Vladimir Skendrović, koji se uzgred često žali da je u “medijskoj blokadi”, i Irena Franceković obratili su se novim mail porukama predstavnicima gradske vlasti, gradskim vijećnicima i medijima.

U poruci Vladimira Skendrovića piše:

“Poštovani,

Kako nažalost nisam dobio odgovor od Vas vezan za moj upit koji se odnosi na dolazeći rebalans proračuna odustajem od zahtjeva iz sljedećih razloga:

Naime kao jedan od 25 članova predstavničkog tijela od kojeg se očekuje da savjesno i temeljito prouči predloženo i da temeljem istog donese odluku želim naglasiti da sam odgovore koje sam očekivao od Vas kao tijela gradske uprave dobio putem sredstava javnog informiranja s područja našeg grada. Poslovnik koji mi daje pravo dobiti informacije od referada potrebne za kvalitetno promišljanje praktično 4 dana prije predstavničkog tijela podastrto je medijima. Sramotno!

Dokaz je to samo u kojoj mjeri se doživljava predstavnicko tijelo od strane izvršne vlasti u našem gradu. O zakonitosti drugom zgodom. Mi vjecnici osim radijskih najava dogradonačelnika imamo informaciju predsjednika gradskog vijeća o planiranoj sjednici sredinom svibnja? Danas u medijima slušamo o sjednici koja je navodno zakazana za 28.4.2020. Moram priznati da poziv u koliko je zaista sjednica zakazana nisam dobio ni u kom obliku. Postavlja se pitanje tko zapravo u našem gradu saziva sjednice gradskog vijeća?

Vesele me silno najave o mjerama koje će biti usmjerene gospodarstvu jer su iste zapravo uz neke kozmetičke izmjene prijedlozi koje sam u nekoliko navrata slao na adresu izvrsne vlasti našega grada no tada su iste dočekivanje sa sprdnjom i nisu zaslužile čak ni odgovor.

Žalosti sto se iste donose sa zakašnjenjem od dva tjedna i sto se u ožujku nažalost nepovratno radi nečinjenja izgubilo stotinjak radnih mjesta. No i bez obzira na sve podržati ću zdušno svaki pa i najmanji korak koji će olakšati i pomoći opstanku i nastavku rada našim obrtnicima i poduzetnicima. I na kraju odgovor iz ministarstva uprave jasno daje mogućnost da se sjednica koja se najavljuje može održati u prostoru gdje se osigurava socijalna distanca uz sve druge mjere zaštite bez obzira na broj sudionika. Naš dogradonačelnik nažalost u radijskom obraćanju tvrdi suprotno?! Mi ga naravno imamo u vidu Bunkera ali evidentno da vrh naše gradske vlasti ne želi čuti sto predlažu članovi gradskog vijeća.

No kako je postala praksa da se glasovati može i bez prisustva samoj sjednici koristim prigodu da upravo sada obznanim kako sam ZA po svim točkama dnevnog reda s obzirom da su usmjerene gospodarstvu, a postoji realna opasnost da na dan sjednice budem zauzet nekim drugim obavezama.

Sa željom da se sve ovo sto prije završi i da svi Vi kao i vaši najbliži ostanete zdravi, srdačno Vas pozdravljam.”

A u mail poruci Irene Franceković stoji:

“Poštovani!

Na osnovu informacije objavljene putem Radio Samobora, te maila vijećnika Vladimira Skendrovića, saznajem da je vlast u gradu Samoboru u cijelosti preuzeo dogradonačelnik i načelnik stožera Civilne zaštite, gospodin Željko Stanec.

Putem medija obavijestio je građane grada Samobora, a time i nas vijećnike, da ćemo na sjednici za koju nismo znali kad će se održati, izglasati mjere potpore građanima i gospodarstvu u uvjetima koronavirusa.

U potpunosti podržavam mjere, ma kakve bile, koje su namijenjene potpori građanima i gospodarstvu.

Iz navedenog ne vidim razlog mog prisustva (makar i virtualnog) najavljenoj sjednici vijeća, s obzirom da je dogradonačelnik, kao pravi diktator, već sve obavijestio o našim odlukama.”

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.