Razgovor s Mirjanom Dimnjaković o 120 godina rada samoborske knjižnice

15. travnja 2020.
Komentari isključeni
934 Pregleda

Samoborska gradska knjižnica danas slavi 120. rođendan, ali nažalost bez druženja s korisnicima. Sve je započelo 1900. godine kada su mladi bogoslovi Vjekoslav Noršić i Juraj Kocijanić osnovali knjižnicu u Gornjem kraju i otada se broje godine ove gradske institucije. Gradska knjižnica Samobor važno je središte kulturnih zbivanja u Samboru te mjesto koje promiče čitanje, kulturu, povijest i pismenost već 120 godina. Mjesto je to ugodnih druženja gdje se redovito održavaju promocije pisanih djela uz gostovanje njihovih autora. Knjižnica je i mjesto gdje su otvorene brojne izložbe, uz pokoji manji koncert. Dječji odjel knjižnice omiljeno je mjesto za slobodno vrijeme djece i mladih koji mogu uživati u knjigama, stripovima, pričama, predstavama, radionicama i brojnim drugim sadržajima.

Više o ovoj obljetnici doznajte iz Razgovora s povodom, u kojemu je naša gošća bila ravnateljica Knjižnice Mirjana Dimnjaković:

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.