120 godina Knjižnice

14. travnja 2020.
Komentari isključeni
236 Pregleda

Samoborska gradska knjižnica sutra, u srijedu, 15. travnja, proslavlja svoj 120. rođendan. Sve je započelo 1900. godine kada su mladi bogoslovi Vjekoslav Noršić i Juraj Kocijanić osnovali knjižnicu u Gornjem kraju i otada se broje godine ove gradske institucije.

Sutrašnja proslava je trebala izgledati sasvim drugačije i biti puno veselija. No, prilagodljivi kakvi moraju biti i kakvi uglavnom jesu, gradski knjižničari zadovoljit će se obilježavanjem svog dana isključivo na društvenim mrežama. Svih 120 godina dobro su odvagnuli i podvukli crtu pa sve “za” i “protiv” stavili na kup i sada sa sigurnošću mogu reći da im je osobita čast raditi u ustanovi koja se može pohvaliti da djeluje i radi već stoljeće i 2 desetljeća.

Čestitamo im sa željom da nastave i dalje vjerno služiti svojim brojnim korisnicima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.