Požar gospodarskog objekta u Samoboru

13. travnja 2020.
Komentari isključeni
2.048 Pregleda

Sinoć je vatrogasni operativni centar Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora primio dojavu Županijskog vatrogasnog operativnog centra o požaru napuštene kuće u Samoboru u Ulici Josipa Jelačića 130. Na intervenciju su upućena 2 vatrogasna vozila s 4 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da se radi o požaru gospodarskog objekta – spremišta alata koje se nalazi u dvorištu obiteljske kuće. Objekt je djelomično zidane konstrukcije velilčine 3×4 metra s pokrovom od salonitnih ploča te drvenim montažnim dijelom prekrivenim limom veličine 3×2 metra u kojem se odvijao požar koji je bio u razbuktaloj fazi.

Do dolaska vatrogasaca požar su gasili građani vrtnim crijevom i vodom iz obližnjeg bazena. Samoborski vatrogasci su razbuktali požar lokalizirali u 21 sat i 25 minuta te utrošili oko 7 tisuća litara vode. Zbog potrebe raščišćavanja zgarišta zatražena je pomoć u ljudstvu. Prema zapovjedi zapovjednika postrojbe Mladena Žitkovića na intervenciju su zato pozvani i vatrogasci DVD-a Bregana s navalnim i kombi vozilom i sa 7 vatrogasaca.

U požaru je potpuno oštećen drveni montažni dio objekta, nagorjela je krovna konstrukcija na zidanom dijelu, a stradalo je i 12 automobilskih guma, motorna kosilica, razni ručni i električni alat, 2 velika suncobrana, razna odjeća i obuća, razni plastični spremnici te drveni ogrjevni i konstrukcijski materijal.

Uzrok požara je nepoznat, a materijalna šteta zasad neutvrđena.

Na intervenciji je bila i samoborska policija s 3 vozila i 6 policijskih službenika te djelatnici samoborskog pogona Elektre s 1 vozilom i 2 djelatnika.

Intervencija je završena kasno sinoć u 21 sat i 31 minutu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.