Najnovije

Pojedini trgovački centri upozoreni zbog prevelikih gužvi

10. travnja 2020.
Komentari isključeni
408 Pregleda

U jutrošnjem javljanju za Radio Samobor načelnik samoborskog Stožera, Željko Stanec apelirao je još jednom na građane koji odlaze u kupovinu u trgovačke centre kao i na vlasnike centara da se strogo pridržavaju svih propisanih mjera, a kako bi zaštitili sebe i sve koji rade u trgovačkim centrima. Željko Stanec kazao je i kako su jučer u nekoliko navrata obišli sve trgovačke centre te su kod pojedinih učili nepravilnosti koje se uglavnom odnose na prevelike gužve u trgovačkim centrima. Upozorili su voditelje trgovačkih centara da ako se ta situacija ponovi da će od Ravnateljstva policije zatražiti njihovo zatvaranje. Sa Željkom Stanecom razgovarat ćemo i u podne, pa želite li saznati više budite uz Radio Samobor.

Kako bi se pomoglo malim poljoprivrednim proizvođačima samoborski Komunalac omogućio im je da svoje proizvode prodaju u kućicama postavljenim na trgu kod samoborske pošte. Popunjeno je svega par kućica, a prodaja se odvija uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite od zaraze, u vremenu od 8 do 17 sati, s time da izlagači kućice napuštaju čim prodaju sve svoje proizvode, a to je već u roku od par sati.

Komunalac je osigurao da razmak između ljudi koji čekaju u redu pred pred kućicama, poštom i obližnjom ljekarnom bude najmanje jedan metar.

Uskoro bi trebala početi i prodaja na otvorenom dijelu samoborske tržnice tj. na štandovima, ali ne na svakome, već u svakom drugom redu, a kako bi se osigurala dovoljna fizička udaljenost između kupaca i prodavača. Djelatnici Komunalca postavili su i zaštite od pleksiglasa na nekoliko štandova, a kad prodaja krene osigurat će i da na tržnici ne bude gužve.

Nakon Uskrsa samoborski Stožer Civilne zaštite dozvolit će i prodaju na samoborskom sajmištu, ali samo sadnica i sjemena, također uz pridržavanje strogih mjera socijalnog distanciranja, kao i svih potrebnih higijenskih mjera.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.