Danas otvorene četiri kućice za prodaju domaćih proizvoda

8. travnja 2020.
Komentari isključeni
777 Pregleda

Otkako je zatvorena samoborska tržnica, kao i sajmište, jedino mjesto u Samoboru gdje se može kupiti voće i povrće na štandu je zatvoreni dio tržnice. Zato je Komunalac na trg ispred glavne samoborske pošte postavio 10 kućica i omogućio samoborskim OPG-ovcima da prodaju svoje domaće proizvode.

Jučer je bila popunjena tek jedna kućica, a danas četiri. Nude se domaća jaja, mladi luk, rotkvica, salata i drugi proizvodi. Prodaja se odvija od 8 do 17 sati, uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite od zaraze.

Trg kod pošte inače je mjesto je u gradu gdje građani svakodnevno čekaju na red za ulazak u poštu i u ljekarnu, a sada se očekuju i redovi ispred kućica pa djelatnici Komunalca nadziru da razmak između ljudi bude najmanje metar.

Otvorena je i ribarnica na samoborskoj tržnici kao i trgovine za prodaju mesa i mliječnih proizvoda, a oslastiti se možete i toplim burekom.

Za sve lokalne proizvođače poljoprivrednih proizvoda, Grad Samobor je pokrenuo i online platformu KUPUJMO SAMOBORSKO. Tu su i platforme koje su pokrenuli naši sugrađani KUPUJMO LOKALNO i WELOVELOKAL, a koje također povezuje proizvođače i prerađivače hrane s kupcima.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.