Počela prodaja domaćih proizvoda i u gradskim kućicama kod pošte

7. travnja 2020.
Komentari isključeni
558 Pregleda

Slavica Ocvirek iz Vrbovca, samoborskog dakako, prva je danas otvorila svoj štand u kućici na trgu ispred glavne samoborske pošte gdje bi se trebala odvijati prodaja proizvoda domaćih OPG-ova na otvorenom, a sve u skladu s propisanim higijenskim mjerama. -Sireke i vrhnjicu imam, ričeta, masti, bunceka za Uskrs, kobasice sam prodala i tak – kaže Slavica dok opslužuje prvog kupca. Kaže još da je preko televizije i radija čula da se otvaraju ove kućice, pa je došla ponuditi svoje čisto domaće proizvode. -Kome bu praf, bu zel, a cijene su, za sireka 30 kuna, dva deci vrhnja 6 kuna, buncek 70 do 80 kuna, kak se ko nameri – otkriva Slavica Ocvirek. Na ovaj dio tržnice dolazit će utorkom i petkom, a ostale dane pripremati proizvode kod kuće te vjeruje da će otvaranje ovih kućica pomoći svima koji se bave poljoprivredom.

Budući da su samoborski OPG-ovci – kako nam je u podne rekao načelnik ovdašnjeg Stožera Civilne zaštite Željko Stanec – tek jučer poslijepodne, nakon što su bile završene sve pripreme za to, bili obaviješteni o ovoj novoj mogućnosti prodaje – sljedećih dana očekuje ih se puno više na trgu kod pošte.

U međuvremenu je Komunalac osigurao i odvajanje onih koji u redu na otvorenom čekaju ulazak u poštu te regulirao prolaz drugih građana dijelom trga gdje su kućice.

Za sve lokalne proizvođače poljoprivrednih proizvoda, Grad Samobor je pokrenuo i novu online platformu KUPUJMO SAMOBORSKO. Prodaja na stalnom otvorenom dijelu tržnice bit će moguća kad to odlukom dopusti Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.