Korona, tržnica, propusnice, gospodarske mjere i smanjenje plaća

7. travnja 2020.
Komentari isključeni
752 Pregleda

U današnjem Razgovoru s povodom, sa zamjenikom gradonačelnika Samobora i načelnikom gradskog Stožera Civilne zaštite Željkom Stanecom, osvrnuli smo se na stabilno stanje u Samoboru u pogledu širenja zaraze koronavirusom s pretpostavkom kada bi se troje zaraženih u našem gradu moglo oporaviti.

Govorili smo i o otvaranju kućica na trgu kod pošte za prodaju domaćih proizvoda samoborskih OPG-ovaca uz higijenske mjere i mjere distanciranja.

Tema današnjeg razgovora sa Željkom Stanecom, koji je vodio Mislav Maroević, bile su i e-propusnice, mogući dogovor između gradova Samobora i Svete Nedelje o jedinstvenom prošuštanju ljudi na tom području dopusti li to i nacionalni stožer, uz podatak da je samoborski stožer od početka rada na tome, pa do danas izdao ukupno 4327 propusnica.

Zamjenik gradonačelnika prootumačio je i mjere koje gradska uprava poduzima za pomoć lokalnom gospodarstvu te razloge i načine “rezanja” dijela plaća svim proračunskim korisnicima, od gradske uprave, preko trgovačkih društava do ustanova i institucija koje se u potpunosti ili dijelom financiraju iz gradskog proračuna.

Razgovor s povodom poslušajte ovdje:

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.