E-propusnice za stalno i povremeno i privremeno zaposlene te za OPG-ove i poljoprivrednike

7. travnja 2020.
Komentari isključeni
381 Pregleda

Zbog velikog broja zahtjeva za izdavanjem e-propusnica, ranije izdane propusnice vrijedit će do sutra, srijede, 8. travnja. Tako će poslodavci, koji iz opravdanih razloga nisu bili u mogućnosti unijeti podatke za izdavanje propusnica nužnom osoblju, to moći učiniti još danas i sutra ili koji od sljedećih dana, s tim da samo do sutra u ponoć vrijede stare propusnice. Podaci se unose kroz uslugu e-propusnice za poslodavce.

S obzirom na upite poslodavaca i građana o izdavanju propusnica za one koji rade na ugovor o djelu ili na studentski ugovor, Ministarstvo uprave navodi da će za takve radnike čiji rad je neophodan za gospodarstvenike, e-propusnice izdavati stožeri civilne zaštite. Takve e-propusnice se neće izdavati temeljem pojedinačnih zahtjeva radnika, već je svaki poslodavac dužan podnijeti zahtjev sa svim potrebnim podacima za sve radnike koji rade na ugovor o djelu, a neophodni su mu za rad. Na isti način izdavanje e-propusnice od stožera civilne zaštite mogu zatražiti i poslodavci koji imaju potrebu za radom studenata koji rade preko Student servisa. Napominje se da je izdavanje takvih propisnica moguće samo iznimno kad su takvi radnici zaista nužni i neophodni za rad određenog poslodavca, a posao ne mogu obavljati od kuće.

E-propusnice za potrebe OPG-ova izdaje Ministarstvo poljoprivrede, a zahtjev se podnosi putem linka koji je objavljen na web stranici Ministarstva. Prigodom podnošenja zahtjeva obavezno je navesti razlog zbog kojeg se traži i razdoblje za koje se traži, a koje ne može biti dulje od 14 dana. Zahtjev za e-propusnice osobama koje moraju obaviti nužne poljoprivredne radove podnosi se nadležnom stožeru Civilne zaštite.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.