Najnovije
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Od danas je migriranje moguće isključivo uz e – propusnice

6. travnja 2020.
Komentari isključeni
266 Pregleda

Od danas je migriranje moguće isključivo uz e – propusnice. Pridržavaju li se građani te odluke kontrolira policija, a stare propusnice tolerirat će još samo danas do ponoći, jer takav je naputak dalo Ravnateljstvo policije.

Sustav e- Propusnice dostupan je na adresi epropusnice.gov.hr, a omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav. I dalje propusnice izdaju gradski stožeri, poslodavci i liječnici.

Dok se u potpunosti ne uhoda novi sustav izdavanja e-propusnica, samoborski stožer moli građane da i dalje zahtjev šalju na način da ga preuzmu na web stranicama Grada Samobora i ispunjenog pošalju na mail: stozercz@samobor.hr.

Svi oni koji nemaju pristup internetu, a treba im propusnica zbog skrbi o djetetu ili starijoj osobi u drugom gradu, mogu zahtjev preuzeti na porti Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, svakog radnog dana u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

Ukoliko osobno dolazite po propusnicu, unaprijed pripremite osobne podatke i OIB tražitelja, dokaze o navedenom razlogu odlaska iz mjesta prebivališta (npr. osobna iskaznica djeteta ili starije osobe izvan mjesta prebivališta) te potpisanu izjavu kojom se potvrđuje istinitost podataka.

E-propusnice za potrebe OPG-ova

E-propusnice za potrebe OPG-ova izdaje Ministarstvo poljoprivrede, a zahtjev se podnosi putem linka koji je objavljen na web stranici Ministarstva.

Prilikom podnošenja zahtjeva obavezno je navesti razlog zbog kojeg se traži i razdoblje za koje se traži, a koje ne može biti duže od 14 dana.

Ako se traži izdavanje e-Propusnica za članove OPG-a, može se podnijeti zahtjev za nositelja OPG-a i maksimalno do 50% članova OPG-a.

Ako se traži izdavanje e-Propusnice za samoopskrbna poljoprivredna domaćinstva zahtjev se može podnijeti za nositelja i maksimalno još jednog člana domaćinstva, koji mora imati istu adresu prebivališta kao i nositelj.

Ako OPG traži izdavanje e-Propusnice za sezonske radnike, zahtjev podnosi nositelj OPG-a.

Zahtjev za E-propusnice za nužne poljoprivredne radove osobe koje moraju obaviti nužne poljoprivredne radove podnosi se nadležnom stožeru civilne zaštite.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.