Od praga do praga – namirnice, lijekovi i uskrsni paketi

4. travnja 2020.
Komentari isključeni
633 Pregleda

Vrijedni i neumorni volonteri samoborskog Crvenog križa svakodnevno od praga do praga dostavljaju namirnice i lijekove našim starijim i bolesnim sugrađanima. Uz već ranije spominjane, zadnjih dana se toj ativnosti pridružila i Cicindra j.d.o.o. i naš volonter Marko donacijom raznog voća i povrća čemu su se razveselili svi korisnici usluga Crvenog križa.

Jedna lijepa volonterska priča započela je i u bolnici na Rebru, a završila kod naše sugrađanke u Samoboru. Gospođa je imala transplantaciju što je svrstava u rizičnu skupinu. No, lijekove može podizati samo u bolnici, pa su joj zaposlenici bolnice izašli u susret tako da su organizirali primopredaju lijeka na ulazu u bolnicu, a volonter Crvenog križa Samobor lijek je gospođi dopremio na kućni prag.

S obzirom na situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa, veći dio uskrsnih paketa do korisnika iz sustava socijalne skrbi, ove godine možda i koji dan ranije, dostavljaju djelatnici i volonteri samoborskog Crvenog križa. Uskrs će se tako, u ovoj sveopćoj situaciji, osjetiti u svakom domu s pozivom da i dalje ostanemo u njemu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.