Upute svetonedeljskog stožera civilne zaštite za ishođenje e-propusnica

3. travnja 2020.
Komentari isključeni
679 Pregleda

Iz Svete Nedelje javili su se priopćenjem vezanim uz uvođenje e-propusnica. Podsjećaju da gradski Stožer civilne zaštite nema ovlasti za fizičke osobe automatski po službenoj dužnosti dosadašnje propusnice zamijeniti novovažećim e-Propusnicama, već je za iste potrebno podnjeti zahtjev kako je navedeno u uputama Nacionalnog stožera. Poslodavci su dužni sami izdati nove e-propusnice koje će zamijeniti ranije izdane.
Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-propusnicama, a stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje ažurno izdaje opravdane propusnice putem sustava Ministarstva uprave. Moli se građane da sve informacije potraže na https://epropusnice.gov.hr/ ili na službenim stranicama Ministarstva uprave.
Samo u iznimnim situacijama, koje obuhvaćaju isključivo korisnike koji nemaju pristup elektroničkim sredstvima komunikacije, Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje izdavat će fizički propusnice najranije u roku od 48 sati od zaprimljenog zahtjeva. Zahtjev se podiže i predaje na porti Gradske uprave Grada Svete Nedelje svakim radnim danom od 09,00 do 14,00 sati.
Stožer možete kontaktirati svakim radnim danom od 10,00 do 12,00 sati na telefon 01 3335-425 ili 099/582-7501 ili u vremenu od 13,00 do 18,00 na dežurni broj mobitela 099/8517-960, te na e-mail: pitanja@grad-svetanedelja.hr
Još jednom se podsjeća da se za nabavku potrepština izdaje isključivo jednodnevna propusnica (potrebno je barem 2 dana prije podnjeti zahtjev), a zahtjev se može podnijeti samo jednom tjedno; ukoliko se zahtjev za propusnice podnosi u svrhu pružanja skrbi za starije i nemoćne, u napomenu je potrebno upisati sve osobne podatke, uključujući i adresu, osobe o kojoj se skrbi. Stožer ima pravo zatražiti dodatnu dokumentaciju kojom se opravdava osnovanost zahtjeva te svaki slučaj procjenjuje uzimajući u obzir okolnosti svakog pojedinog zahtjeva. Zahtjev kojem neće biti priložena zatražena popratna dokumentacija neće se uzeti u razmatranje, zahtjeve nije moguće zatražiti na rok dulji od 14 dana, a u isključivo iznimnim situacijama za fizičke propusnice potrebno je podići zahtjev na porti Gradske uprave i isti tamo predati najmanje 2 dana prije datuma korištenja propusnice.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.