Tri COVID-19 ambulante na području Zagrebačke županije

2. travnja 2020.
Komentari isključeni
935 Pregleda

Na području Zagrebačke županije Dom zdravlja Zagrebačke županije uspostavio je tri takozvane izdvojene COVID 19 ambulante i to u Ispostavi Samobor (za područje Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića), Ispostavi Velika Gorica (za područje Velike Gorice i Jastrebarskog) te u Ispostavi Ivanić-Grad za područje Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline.

Ispostava Samobor već je započela s uzimanjem briseva za testove na COVID-19 u ponedjeljak 30. ožujka, sutra, 3. travnja s uzimanjem briseva kreće i Ispostava Velika Gorica, a od ponedjeljka 6. travnja i Ispostava Ivanić-Grad.

Iz Županije napominju kako se brisevi u spomenutim izdvojenim ambulantama uzimaju ISKLJUČIVO NA NALOG LIJEČNIKA OBITELJSKE MEDICINE, a za osobe s područja koja ta ispostava pokriva. Također naglašavaju kako će svaka osoba dobit KONKRETAN TERMIN kada treba doći u ambulantu kako bi se uzeo bris.

Uzimanje briseva za testiranje na koronavirus uz uputnicu i prethodno dobiveni termin moguće je:

od 30. ožujka 2020. u COVID 19 ambulanti u Ispostavi Samobor Ljudevita Gaja 37, za područje Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića, kontakt telefon 01/3330-746

od 3. travnja 2020. u COVID 19 ambulanti i Ispostavi Velika Gorica, Matice hrvatske 5, za područje Velike Gorice i Jastrebarskog, kontakt telefon 01/6379-717

od 6. travnja 2020. u COVID 19 ambulanti u Ispostavi Ivanić-Grad, Omladinska 25, za područje Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline – kontakt telefon 01/2831-174

Ovim putem iz Županije apeliraju na žitelje da u spomenute ambulante u ispostavama domova zdravlja ne dolaze samoinicijativno, već isključivo uz uputnicu u točno unaprijed dogovoren termin, pridržavajući se svih higijenskih i zaštitnih uputa.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.