Obavijesti Stožera civilne zaštite grada Svete Nedelje

2. travnja 2020.
Komentari isključeni
3.766 Pregleda

E-PROPUSNICE

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kojom se propusnice izdaju kroz sustav e – propusnice.

Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju. 
Sve pravne i fizičke osobe koje su izdale propusnice do dana stupanja na snagu ove Odluke, dužne su najkasnije do 5. travnja 2020. sve izdane propusnice zamijeniti e-Propusnicama. 
Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama.

Zbog novog načina izdavanja propusnica iz svetonedeljskog Stožera civilne zaštite mole građane za strpljenje, jer ističu da upute za korištenje sustava još uvijek stižu tako da u ovom trenutku možda ne mogu odgovoriti na sve upite građana. Tijekom današnjeg i idućih dana će, kažu u svetonedeljskom Stožeru, objaviti više informacija i konkretnije upute.

RAD PEKARNICA
Ističu i kako novim službenim tumačenjem PEKARNICE od sada mogu raditi od 6 sati jer se u užem smislu ne smatraju trgovinama, ali i dalje njihovo radno vrijeme treba završiti u 17 sati.

TESTIRANJE NA COVID-19 U DOMU ZDRAVLJA SAMOBOR
Od ponedjeljka 30. ožujka 2020. godine Domu zdravlja u Samoboru uzimaju se brisevi za testove na COVID-19. Tako je samoborska ispostava u Zagrebačkoj županiji prva koja je počela s uzimanjem istih. Brisevi se uzimaju u COVID-19 ambulanti, ISKLJUČIVO na nalog liječnika obiteljske medicine, a za osobe s područja Samobora, Svete Nedelje te Zaprešića.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.