Najnovije
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

U Samoboru i dalje 2 zaražena, provode se preventivne mjere

31. ožujka 2020.
Komentari isključeni
4.151 Pregleda

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije danas do 11:00 sati evidentirano je 65 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o dvije osobe više.
U Samoboru je stanje ostalo isto, 2 zaražena, baš kao i u Svetoje Nedelji u kojoj je, kao i jučer, 15 zaraženih osoba.
Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Načelnik stožera civilne zaštite Željko Stanec, komentirajući najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Samoboru, rekao nam je kako nepromijenjena situacija, odnosno samo 2 zaražena, zaslužuje pohvalu građanima, ali i da treba poslužiti prije svega kao motiv da se i dalje striktno pridržavamo propisanih mjera zaštite i samozaštite kako bismo što prije mogli smanjiti opseg mjera.

Potvrdio nam je da dezinfekcija u gradu ide prema planu. Neće se prskati javne prometnice, nego zatvoreni prostori, prvo Komunalac, njihova vozila, sredstva za rad, autobusni kolodvor, zatvoreni javni prostori poput mrtvačnice, tržnice, višestambeni objekti, sve po logčnom slijedu, istaknuo je Stanec. Bitno je površine nakon tretiranja dezinficijensom ne brisati, nego pustiti da se osuše, a sredstvo koje se koristi nije štetno za ljude, životinje i biljke.

To je još jedna preventivna mjera, kao i držanje razmaka među ljudima i održavanje osobne higijene te kontrola ulaza u Samobor, pojasnio je Stanec i zahvalio samoborskim vatrogascima koji pomažu radu policije u toj kontroli. Zahvalio je i samoborskom Crvenom križu koji cijelo vrijeme radi na opskrbi našeg stanovništva, pogotovo rizičnih skupina i osoba u samoizolaciji. Razgovor sa Željkom Stanecom poslušajte OVDJE

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.