Jutros počela dezinfekcija, broj zaraženih nepromijenjen

30. ožujka 2020.
Komentari isključeni
684 Pregleda

Načelnik samoborskog stožera civilne zaštite Željko Stanec potvrdio nam je u eteru da na samoborskom području imamo 2 zaražene osobe, odnosno da je stanje nepromijenjeno u odnosu na konac prošlog tjedna.
Potvrdio je da je jutros počela dezinfekcija gradskih prostora i to prvo u Trgovačkom društvu Komunalac gdje se dizificiraju njihove prostorije i vozila, a slijede dezinfekcija stambenih objekata kojima upravlja Komunalac te nekih kojima ne upravlja, rekao je Stanec. Radi se o neotrovnom, za ljude i životinje neškodljivom sredstvu tvrtke Genox koji djeluje na širok spektar mikroorganizama i njime će se tretirati zatvoreni i otvoreni prostori u dolazećim danima.

Što se tiče kontrole kretanja vozača iz grada u grad, Stožer je i danas aktivirao vatrogasce na pojedinim kontrolnim punktovima kao potpora policiji, a vatrogasni timovi pojačani su policijskim službenikom kako bi se moglo kontrolirati propusnice vozača, a ne samo djelovati savjetodavno ili preventivno.

Željko Stanec još je jednom apelirao da se građani za propusnice ne javljaju bez prijeke potrebe kako bi se što više smanjila međugradska migracija i što više smanjio rizik od zaraze.

Prioritet je sigurnost i zdravlje naših građana, ponovio je Stanec te zahvalio građanima jer se u najvećem broju pridržavaju mjera i pozvao ih da ostanu disciplinirani, da smanje nepotrebne kontakte kako bismo imali što manji broj oboljelih. Razgovor sa Željkom Stanecom poslušajte OVDJE

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.