Najnovije
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Hrvatska pošta prilagođava poslovanje

28. ožujka 2020.
Komentari isključeni
332 Pregleda

Kako bi se primateljima pošiljki koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama (primjerice građanima dijelova Zagreba koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove) olakšalo njihovo zaprimanje, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljki bez naknade.
Za korištenje usluge, dovoljno je ispuniti obrazac na internetskim stranicamahttps://nadoslanje.posta.hr/.

To je još jedna mjera kojom Hrvatska pošta, tijekom epidemije koronavirusa, osigurava uručenje pošiljki primateljima, ma gdje bili. Korisnici mogu zatražiti da im se poštanske pošiljke dostave na neku drugu adresu unutar iste županije (Grad Zagreb i Zagrebačka županija promatraju se kao jedna cjelina), ili da ih se zadrži u poštanskom uredu.

Korisnicima usluga putem servisa, dostava na adresi i dalje je osigurana u punom opsegu, a oni također mogu predati zahtjev za preusmjeravanje ili zadržavanje pošiljki.

Obrasci za privremeno preusmjeravanje i zadržavanje pošiljki do sada su se mogli ispuniti isključivo u poštanskim uredima i uz naknadu. Također podsjećaju korisnike na mogućnost besplatnog otvaranja poštanskog pretinca.

Kako bi tijekom krize uzrokovane koronavirusom i u narednom razdoblju osigurali kontinuiranu uslugu građanima, u Hrvatskoj pošti su odlučili smaniti broj otvorenih poštanskih ureda. Time će, kažu, osigurati da uvijek imaju spremnu grupu zaposlenika u pripravnosti, a svi gradovi i općine će i dalje imati na raspolaganju poštanske urede.

O lokalnim promjenama prvo su obaviješteni predstavnici lokalne samouprave. Informacije o radnim vremenima poštanskih ureda dostupne su na poveznici:https://www.posta.hr/rad-postanskih-ureda/8282.

Hrvatska pošta zahvaljuje građanima na podršci i razumijevanju, te sukladno uputama nadležnih tijela, prilagođava svoje poslovanje i poduzima sve mjere kako bi se umanjila mogućnost širenja epidemije i osigurao kontinuitet poslovanja.

Svoje zaposlenike opskrbljuju zaštitnim sredstvima i sredstvima za dezinfekciju, a izmijenjen je i način rada poštara i poštanskih ureda.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.